Το Medical4U δημιουργήθηκε με γνώμονα αποκλειστικά την ενημέρωση του ιατρικού κόσμου.

Πρωτότυπος κώδικας, γραμμένος από το μηδέν
Ο κώδικας τόσο της υπηρεσίας αποστολής μηνυμάτων, όσο και της εφαρμογής δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου για το Medical4U. Ειδικότερα, η εφαρμογή δεν είναι άλλο ένα web application, αλλά ένα native mobile app, ταχύτατο και με ελάχιστες απαιτήσεις σε πόρους συσκευής.

Ευκολία χρήσης
Η δημιουργία μηνυμάτων γίνεται σε ελάχιστο χρόνο, ενώ ο χρήστης της εφαρμογής έχει άμεσα όλη την πληροφόρηση μπροστά του.

Άμεση αποστολή ενημερωτικού μηνύματος
Το μήνυμα που αποστέλλεται δεν είναι SMS/MMS ούτε e-mail. Αυτό σημαίνει οτι ο χρήστης της εφαρμογής το λαμβάνει άμεσα στη συσκευή του, χωρίς αυτό να συνεπάγεται επιπλέον χρεώσεις για τον αποστολέα του.

Λήψη ειδοποιήσεων
Η πλατφόρμα Medical4U αποστέλλει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο (real time push notifications) για κάθε μήνυμα.

Μηνύματα πλούσια σε περιεχόμενο
Ξεχάστε τα φτωχά SMS και τα MMS (χρέωσεις αποστολές). Τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω του Medical4U εκτός του κειμένου μπορούν να περιέχουν εικόνες, βίντεο, pdf.

Προσωποποιημένη ενημέρωση
Δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων σε συγκεκριμένους χρήστες ή ομάδες χρηστών

Ταξινόμηση
Όλη η πληροφόρηση είναιν ταξινομημένη αν τομείς/ειδικότητες της ιατρικής ενώ ο χρήστης της εφαρμογής επιλέγει τί τον ενδιαφέρει.

Ημερολόγιο
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει κάνει τη χρήση του ημερολογίου (calendar) του κινητού μας σχεδόν υποχρεωτική. Η εφαρμογή Medical4U δίνει την δυνατότητα προσθήκης γεγονότων (events) στο ημερολόγιο του κινητού με 1 κλικ.

RSVP
Ο αποδέκτης του μηνύματος μπορεί να ανταποκριθεί δηλώνοντας το πιθανό ενδιαφέρον του για events, κλπ.

Προσωπική κάρτα
Μέσω ενός προαιρετικού και ασφαλούς login, ο χρήστης της εφαρμογής λαβμάνει ένα QR Code που είναι μοναδικό για τον καθένα. Να επισημάνουμε ότι κανένα προσωπικό στοιχείο του χρήστη ή της συσκευής δεν αποθηκεύεται στο Medical4U.